Ta steget!

Ta steget!

Promenadens dag!

AllmäntPosted by Veronica Winblom Wed, April 26, 2017 06:07:49
God morgon!
Idag firar vi. Idag promenerar vi lite extra.
Önskar er alla en härlig Promenadens dag!

Uppladdning del 2

AllmäntPosted by Jenny Antonsson Tue, April 25, 2017 15:47:48
I veckan hade jag en ny erfarenhet, jag vandrade med en grupp. Vänner och bekanta och familj är alltid bra, men ibland kanske ingen kan eller vilja följa med och då är organiserade grupper jättebra. Du får möjlighet att kanske se nya platser, får hjälp med planeringen var du ska gå och får bra sällskap av andra som gillar att gå.

Det finns många föreningar runt om i landet som anordnar vandringar, tex Friluftsfrämjandet. Våga prova nåt nytt och möt våren i grupp.

Uppladdning

AllmäntPosted by Veronica Winblom Tue, April 25, 2017 07:21:06

Imorgon är det Promenadens dag 2017

Självklart har jag och Jenny redan planerat hur den ska firas. Eftersom vi båda två har ganska mycket omkring oss just nu, samt att vi befinner oss på två olika geografiska platser drygt 50 mil ifrån varandra så har vi bestämt oss för en gemensam morgonpromenad över telefon.

Jag håller tummarna för lite bättre väder än vad det är idag, då min morgonpromenad innehöll både kraftig vind, regn, hagel och snö. Otippat!Glad påsk!

AllmäntPosted by Veronica Sigfridsson Sat, April 15, 2017 20:30:54
Vill önska er all en Glad Påsk! Hoppas att ni njuter av ledighet, god mat och att umgås med vänner eller familj.

Semesterplaner

AllmäntPosted by Jenny Antonsson Mon, April 10, 2017 13:18:00

Längtan efter sommaren kommer mer och mer och med det tankar på semester. Kanske är det i år dags att vandra på semestern?

Att vandra kan vara väldigt billigt och kan göras nästan överallt. Det du behöver är bra skor och kläder, allt annat beror på hur och var du vandrar. Runt om i Sverige finns vackra leder att följa, i alla typer av landskap. Norrländska Kungsleden är en klassiker, men min favorit, västkusttjej som jag är, är ju självklart Bohusleden. Fast sedan uppskattar jag att resa längre bort för vandring också. Norge är fantastiskt, ett världsunikt landskap och oändliga möjligheter för vandring från norr till söder. Att vandra i Alperna lockar många, liksom att pilgrimsvandra i Spanien. Men mitt tips är att blicka österut. Balkan erbjuder enastående bergsvandringsmöjligheter, liksom t.ex Rumänien. Eller varför inte bekanta dig med Kaukasus mäktiga berg i Georgien, där turistandet faktiskt är enklare än många kanske tror. Låt dig inspireras inför sommaren.

http://www.vagabond.se/artiklar/resmal/20140829/hostens-basta-aventyr-vandra-i-europa Vandra i mäktiga Kaukasus?

Eller Alperna.

Eller njut av vad Sverige har att erbjuda.Sov-promenad

AllmäntPosted by Veronica Sigfridsson Sat, April 08, 2017 20:19:09
Nu är nog våren på gång!
Dagens promenad blev inte så lång, syftet var att få Alvina att somna. Fick samtidigt ett trevligt telefonsamtal med Jenny. Mycket bra!

Stegräknare

AllmäntPosted by Veronica Sigfridsson Wed, May 11, 2016 10:37:56
På Promenadens dag bestämde jag mig för att gå med stegräknare de kommande 14 dagarna för att se till att gå lite extra. Det är mitt främsta tips för vardagsmotion! Att se hur många steg man går, och gärna med ett mål, får iallafall mig att vilja gå lite mer.
Så hur gick det då?
Jag satte som mål att under dessa 14 dagar gå totalt 140 000 steg, vilket motsvarar 10 000 per dag. Men eftersom jag inte vet hur varje dag kommer vara så satte jag ett totalt mål istället för att kunba ta igen om jag blev väldigt stillasittande någon dag.

Här är resultatet, totalt blev det nästan 160 000 steg. Jag är jättenöjd!Dagen efter

AllmäntPosted by Veronica Sigfridsson Wed, April 27, 2016 16:24:41
Idag är vi riktigt glada över hur Promenadens dag uppmärksammats i sociala medier. Både på Instagram och Google kan man hitta hur dagens firats runt om i Sverige. Det är fantastiskt roligt att gå in under hashtaggen #promenadensdag.
Vi är mycket glada för alla som gått lite extra för att uppmärksamma vikten av vardagsmotion.
Nu är det ett år till nästa Promenadens dag - men vad kan du göra under detta år för att få in mer vardagsmotion i ditt liv?

Next »