Ta steget!

Ta steget!

Uppladdning del 2

AllmäntPosted by Jenny Antonsson Tue, April 25, 2017 15:47:48
I veckan hade jag en ny erfarenhet, jag vandrade med en grupp. Vänner och bekanta och familj är alltid bra, men ibland kanske ingen kan eller vilja följa med och då är organiserade grupper jättebra. Du får möjlighet att kanske se nya platser, får hjälp med planeringen var du ska gå och får bra sällskap av andra som gillar att gå.

Det finns många föreningar runt om i landet som anordnar vandringar, tex Friluftsfrämjandet. Våga prova nåt nytt och möt våren i grupp.

Semesterplaner

AllmäntPosted by Jenny Antonsson Mon, April 10, 2017 13:18:00

Längtan efter sommaren kommer mer och mer och med det tankar på semester. Kanske är det i år dags att vandra på semestern?

Att vandra kan vara väldigt billigt och kan göras nästan överallt. Det du behöver är bra skor och kläder, allt annat beror på hur och var du vandrar. Runt om i Sverige finns vackra leder att följa, i alla typer av landskap. Norrländska Kungsleden är en klassiker, men min favorit, västkusttjej som jag är, är ju självklart Bohusleden. Fast sedan uppskattar jag att resa längre bort för vandring också. Norge är fantastiskt, ett världsunikt landskap och oändliga möjligheter för vandring från norr till söder. Att vandra i Alperna lockar många, liksom att pilgrimsvandra i Spanien. Men mitt tips är att blicka österut. Balkan erbjuder enastående bergsvandringsmöjligheter, liksom t.ex Rumänien. Eller varför inte bekanta dig med Kaukasus mäktiga berg i Georgien, där turistandet faktiskt är enklare än många kanske tror. Låt dig inspireras inför sommaren.

http://www.vagabond.se/artiklar/resmal/20140829/hostens-basta-aventyr-vandra-i-europa Vandra i mäktiga Kaukasus?

Eller Alperna.

Eller njut av vad Sverige har att erbjuda.Vårsol på Promenadens dag

AllmäntPosted by Jenny Antonsson Sun, April 26, 2015 09:51:17
Så var det Promenadens dag. I Göteborg är det en solig morgon med vackra ljusgröna vårlöv på träden. Det är precis vad man vill ha för en promenad. Idag går vi i skogen, går till affären, går ut med hunden eller stavgår med en vän.

Promenaden är ett så enkelt sätt att ge sig själv en bra stund. Även om det regnar så kommer hjärta och hjärna igång och det ger en positiv effekt.

Ta hand om dig idag och må bra.
Grattis på Promenadens dag!

Minnen av en stegtävling

AllmäntPosted by Jenny Antonsson Sat, April 25, 2015 09:20:29
Det är nog fem år sedan vi hade stegtävling på jobbet nu. Vi konstaterade att den som åkte kollektivt till jobbet, som jag, fick bra många fler steg än den som åkte bil. Jag utnyttjade alla möjligheter för att få steg och det blev att jag började gå runt på centralstationen tills mitt tåg gick. Tidigare hade jag gått direkt från min spårvagn till tåget och satt mig ner och väntat, men nu använde jag istället tiden däremellan till att gå mellan Pressbyrån och apoteket, apoteket genom busstationen, vända och gå tillbaka och fortsätta så tills några minuter innan mitt tåg gick. Sedan dess kan jag räkna antalet dagar som jag inte tagit mina stationspromenader. För jag gör det i stort sett alltid. Jag går planlöst runt och fram och tillbaka, det blir av sig självt numera. Ibland får jag promenera 7 minuter, ibland bara 3. Men jag gör det alltid.

Norrlandspromenader

AllmäntPosted by Jenny Antonsson Sat, April 25, 2015 09:17:39
Elin gästbloggar från Storuman!

Som småbarnsförälder och hundägare promenerar jag minst två timmar varje dag. Ofta mer. Jag skulle inte klara mig utan och det är bra för mig och mitt barn. Har valt att inte bo i en storstad utan i Norrlands inland för att få närheten till naturen. Under vinterhalvåret (som faktiskt är ett halvår här) kan jag enkelt ta med hundar och barnvagn ut i skogen på skid- eller skoterspår och kunna njuta av skog och snö. Under sommaren lockar fjället med dess mäktighet och natur och det finns hur mycket svamp och bär som helst.